Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Δεντροφύτευση

29.140 Ανάσες πρασίνου από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ υποστήριξε τριετές πρόγραμμα σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ με στόχο σειρά δεντροφυτεύσεων για την φροντίδα των ελληνικών δασών σε 7 βασικές δασικές περιοχές ανά την Ελλάδα.

Το 2009 το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, αποφασίζοντας να κάνει πράξη την αγάπη του για το περιβάλλον, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ανέλαβε την υιοθεσία 7 δασικών περιοχών σε Αττική, Φλώρινα, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη για 3 χρόνια, φυτεύοντας συνολικά 29.140 δένδρα. Σε συνεργασία με τα εξειδικευμένα συνεργεία και τους επιστημονικούς συνεργάτες του ΑΡΚΤΟΥΡΟY, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ εξασφάλισε τη σωστή φύτευση και ανάπτυξη των δέντρων αυτών για 3 χρόνια, που είναι και το απαραίτητο διάστημα ώστε τα δέντρα να μπορούν να επιβιώσουν από μόνα τους.


2009

Πάνειο Όρος στην Αττική, Θέση Κοκκινόβραχος
Δεντρορφύτευση 8.100 δέντρων που συνέβαλε στην οικολογική αποκατάσταση της περιοχής και χάρισε μια ανάσα στους καταπονημένους πνεύμονες του λεκανοπεδίου της Αττικής.  

 


Όρος Τρικλάριο στη Φλώρινα, Περιοχή Κρυσταλλοπηγής

Δεντροφύτευση 650 άγριων καρποφόρων ειδών (κυρίως αγριομηλιές και αγριοκερασιές) σε συνεργασία με τα επιστημονικά συνεργεία του ΑΚΡΤΟΥΡΟΥ. Στόχο υπήρξε η μείωση των επιθέσεων από αρκούδες που αναζητούσαν τροφή λόγω των πυργακιών που είχαν διαταράξει το οικοσύστημα.
2009 – 2010


Παναχαϊκό Όρος Αχαΐας, Θέση Καλόγερος Μακριάς Ράχης
Δεντροφύτευση 5.390 δέντρων σε μια προσπάθεια ανάκτησης της φυσικής ισορροπίας της δασικής περιοχής.

       

2010

Υμηττός, Περιοχή Αιξωνής Γλυφάδας
Δεντροφύτευση 5.000 δέντρων σε σημεία που η φυσική αναγέννηση ήταν αδύνατη. Η σταδιακή αστικοποίηση του Υμηττού, σε συνδυασμό με τις πολλές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, έχουν επιφέρει ανισορροπία στο πολύ ιδιαίτερο οικοσύστημα του βουνού, το οποίο διαθέτει αξιοσημείωτη ποικιλία σε είδη πανίδας και χλωρίδας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα 100 διαφορετικά είδη πουλιών που συναντάμε στις πλαγιές του αποτελούν το 1/4 όλων των ειδών που έχουν καταγραφεί στον ελλαδικό χώρο, ενώ η συγκέντρωση 44 διαφορετικών ειδών ορχιδέας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε σχέση με τη χιλιομετρική του έκταση.Δάσος Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη
Δεντροφύτευση 9.000 δέντρων σε αναδασωτέες δασικές εκτάσεις που χρειάζονταν συμπλήρωση ή βελτίωση των ειδών, όπως στην τοποθεσία Αηλιάδες. Ο πράσινος πνεύμονας της συμπρωτεύουσας είναι ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα που παίζει σπουδαίο υδρονομικό ρόλο, ενώ παράλληλα προσφέρει στην απορρύπανση της ατμόσφαιρας από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και των καυστήρων.


2012


Δήμος Θέρμης, βορειοανατολικά του οικισμού Τριαδίου στη Θεσσαλονίκη

Δεντροφύτευση 1.000 δέντρων - κυρίως πεύκα και κυπαρίσσια - με στόχο την προστασία της περιοχής από πλημμύρες, την αισθητική και οικολογική αναβάθμιση του τοπίου, αλλά και τη μελλοντική δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για δασική αναψυχή, τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της περιοχής και την προστασία της περιοχής από την υποβάθμιση που είχε προκαλέσει η υπερβόσκηση.
Δήμος Πάρνηθας, Θέση: Πλατύ Βουνό

Δεντροφύτευση 2.000 ελάτων για την αποκατάσταση του καμένου ελατοδάσους του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Η πυρκαγιά του 2007 είχε καταστρέψει 16.000 στρέμματα στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, με τις επιπτώσεις να είναι εμφανείς τόσο στο έδαφος όσο και στην πανίδα της περιοχής, ενώ η απουσία ροής δροσερού αέρα από την αύρα του δάσους επηρέασε τις θερμοκρασίες της πόλης.Με τα έλατα που φυτεύτηκαν στην Πάρνηθα, τα νέα δέντρα που «χάρισε» το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ξεπέρασαν τις 29.000, με το τριετές πρόγραμμα αναδάσωσης να προσφέρει ανάσες σε κομβικές περιοχές της χώρας.

Αποστολή σε φίλο εκτύπωση Αύξηση Μείωση

© 2011 Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε