Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Τα Νέα μας

872011

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, καθάρισε και αναζωογόνησε 6 περιαστικά δάση ελληνικών πόλεων!

Ολοκληρώθηκε η δράση «Καθαρά Δάση» που πραγματοποίησε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ με την επιστημονική καθοδήγηση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε 6 πόλεις της Ελλάδας, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία καθαρισμού περιαστικών δασών (δάση που περιβάλλουν τα αστικά κέντρα). Οι δασικοί καθαρισμοί υλοποιήθηκαν, στο πλαίσιο του Διεθνούς έτους Δασών 2011 (Παγκόσμιο έτος προστασίας από τον ΟΗΕ) και ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου και είχαν σαν στόχο την συλλογή επικίνδυνων απορριμμάτων που βρίσκονται στη φύση, την επεξεργασία εύφλεκτης οργανικής ύλης για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς και την επαναξιοποίηση της ως λίπασμα.

 

Οι δασικοί καθαρισμοί του προγράμματος άγγιξαν σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν στις περιοχές του Αιγίου (Άλσος στα Ψηλά Αλώνια), της Πάτρας (Άλσος Γηροκομείου), της Αθήνας (περιαστικό δάσος της Καισαριανής), του Βόλου (περιαστικό δάσος της Γορίτσας), της Θεσσαλονίκης (περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου) και της Κομοτηνής (περιαστικό δάσος της Νυμφαίας), αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση, στην ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών για την αξία προστασίας των φυσικών πνευμόνων πρασίνου κοντά στις πόλεις 

 

Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι εντυπωσιακά καθώς με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών και με τη συνεργασία των κατά τόπους δήμων καταφέραμε να:

  • Συγκεντρώσουμε 10 περίπου τόνους οργανικής ύλης!
  • Συλλέξουμε 3,1 τόνους απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά! 

 Οι 6 δασικοί καθαρισμοί της δράσης «Καθαρά Δάση» αποτελούν μια περιβαλλοντική πρωτοβουλία πρόληψης, σημαντική για την καλή διατήρηση των περιαστικών δασών (μέσω της συλλογής απορριμμάτων που αποτελούν εστίες μόλυνσης και απομάκρυνσης της οργανικής ύλης) καθώς και για την προστασία τους από κίνδυνο πυρκαγιάς, και πραγματοποιήθηκαν από τα μέσα Απριλίου ως τέλος Μαΐου 2011.

 

Γνωρίζετε ότι :

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε το 2011 ως Διεθνές Έτος Δασών με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αειφόρο διαχείριση, τη διατήρηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη όλων των τύπων δασών. 

 

Τα περιαστικά δάση:

  •  Περιβάλλουν τα αστικά κέντρα και είναι ολοκληρωμένα οικοσυστήματα που αποτελούν βιότοπο της άγριας ζωής.
  •  Συγκρατούν το νερό της βροχής και το χώμα, προστατεύοντας τις πόλεις από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.
  •  Καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τη σκόνη της πόλης και τα βιομηχανικά αέρια.
  •  Μειώνουν την ένταση των ανέμων και τους θορύβους της πόλης και περιορίζουν τις ακραίες θερμοκρασίες
  •  Ομορφαίνουν τις πόλεις και συμβάλλουν στην ψυχαγωγία των κατοίκων


1 στρέμ. περιαστικού δάσους… συγκρατεί έως και 3200 κιλά σκόνης
0,5 στρέμ. περιαστικού δάσους… μειώνει κατά 80% το όζον και το διοξείδιο του θείου

 

 

Downloads

  • Δελτίο Τύπου
    Το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, καθάρισε και αναζωογόνησε 6 περιαστικά δάση ελληνικών πόλεων!
Αποστολή σε φίλο εκτύπωση Αύξηση Μείωση

© 2011 Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε